Suomi 100 -pinssi.

Korkeus 2,5cm

 

 

 

SUOMINEITO 100v. -pinssi on toteutettu SUOMINEITO 100v. -juhlaveistoksen mukaan.

 

SUOMINEITO 100v. -juhlaveistos Suomen vapauden ja historian juhlaveistos. Kuvanveistäjä Eino Romppanen (eino.org) on tehnyt Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi SUOMINEITO 100v. –kiviveistoksen. Teos paljastettiin Seinäjoella 3.12.2017 juhlallisin menoin.

 

SUOMINEITO100v. -juhlaveistos kuvastaa Suomen satavuotista historiaa itsenäisenä valtiona. Kiven edessä on itsenäisyyttämme edeltävä menneisyys ja kiven läpi kävellessä eteen avautuu Suomen ja suomalaisten vapaus ja valoisa tulevaisuus.

Veistoksen jalustassa on kuvattuna Suomen itsenäisyyden vaatimat uhraukset. Musta graniittijalusta kuvaa surua ja karjalanpunainen graniitti itsenäisyytemme puolesta vuodatettua verta.Veistoksen läpi saa kulkea. Näin jokainen voi omalla tavallaan pohtia Suomen menneisyyttä ja tulevaisuutta, 100 -vuotista itsenäisyyttämme, sekä sen meille tuomaa vapautta.

"Kun katsot kiven läpi edestä, näet menneisyyden ja historian. Kun katsot takaa, katsot tulevaisuuteen. Toivottavasti kävelemme kohti tulevaisuutta yhdessä sormet sormien lomassa ja pidämme kiinni Suomen vapaudesta, joka alkaa meistä jokaisesta." Eino Romppanen.

Veistoksen on toteuttanut kuvanveistäjä Eino Romppanen yhteistyössä Louhinta Lampi Oy:n kanssa.

 

 

Tämän tuotteen ostaneet ostivat myös
KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko

 

Tilaa uutiskirje ›