Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

Yrityksen historiaa

Yrityksen historiaa

Mistä kaikki alkoi...

Yrityksen perustajan, Jari Mäen, kiinnostus USA-autoja kohtaan heräsi jo lapsena amerikkalaisia TV-ohjelmia seuratessa, ja johti ensimmäiseen USA:n matkaan vuonna 1979. Lukuisat 70-80-luvun USA:n matkat innostivat lopulta perustamaan osia ja varusteita myyvän yrityksen Koskenkorvalle vuonna 1989.

 

1989

1.6.1989 yritys aloitti toimintansa toiminimenä (T:mi Jari Mäki) ja alusta alkaen on maahantuotu autovarusteita USA;sta, aluksi lasikuitukatteita ja alumiiniastinlautoja. Samalla tehtiin katsastukseen tarvittavia muutostöitä Amerikasta tuotaviin autoihin. Toimintaan kuului myös varusteiden ja osien myynti swap-meetingeissä. Kuvassa yrityksen perustamisen jälkeinen ensimmäinen myyntitapahtuma juhannuksena 1989 Pieksämäellä. Auton katolle on pahviseen mainoskylttiin kirjoitettu, että yrityksellä on myytävänä autossa olevia varusteita.

 

1990
Keväällä yritys muuttui kommandiittiyhtiöksi, ja ensimmäiset varastotilat rakennettiin samana kesänä. Tuotevalikoima laajeni melko nopeassa tahdissa autovarusteiden osalta. Amerikkalaisia pakettiautoja rekisteröitiin Suomessa runsaasti, joten varusteiden kysyntä oli voimakasta. Myös renkaat ja vanteet sekä huolto-osat tulivat valikoimiin.

 

1994
Yrityksen käyttöön hankittiin aito amerikkalainen Sheriffiauto. Jarin avuksi myös vaimo Katariina tuli yritykseen töihin.

 

1995
Pääsimme rakentamaan myymälätilat ja lisää varastotilaa. Myymälätilojen valmistuminen edesauttoi valikoimien laajenemista lasten metalli- ja peltileluihin ja amerikkalaisiin työkaluihin sekä moneen muuhun tuotteeseen.

 

1996
Yritys hankki omistukseensa tasavallan Presidentin ykkösauton, Cadillac Fleetwood Limousinen vuosimallia 1979. Auto ehti palvella Kekkosen, Koiviston ja Ahtisaaren aikana presidenttejämme ja heidän vieraitaan 17 vuotta.

Vuonna 1996 yritys muutettiin osakeyhtiöksi, liiketoiminnan laajentumisen ja monipuolistumisen johdosta.

 

1999
Jari Mäki Oy vietti 10-vuotis juhlaa, jonka kunniaksi julkaistiin CDS-levy nimeltään "Koskenkorvaa", jossa kappaleet Koskenkorvaa ja Amerikanrauta on amerikanrauta Sundqvistin Mikan toteutuksella.

 

 

2000
Vuoden alusta yritys työllisti kolme kokoaikaista- ja pari kesätyöntekijää. Heinäkuulla valmistui lisää varastotilaa ja ajan mukaiset purkutilat muutaman kerran vuodessa saapuville konteille. Kantritanssi oli vallannut Suomea ja sen myötä stetsonit, western-paidat, vyöt ja korut olivat laajentuneet valikoimiin.

 

2001
Erikoiskuljetuksiin painotettiin lisää ja yritykselle hankittiin 9-metrinen Lincoln Limousine. Loppuvuodesta laajennettiin vielä myymälätiloja edelleen laajenevalle tuotevalikoimalle.

 

2002
Tilausajoja Limousinella sekä muilla erikoisautoilla oli ahkerasti ja yhä enemmän hoidettiin erikoistoimituksia suoraan USA:sta. Huoltotöiden lisäksi alettiin tehdä jälleen muutostöitä ja katsastuksia amerikkalaisiin tuontiautoihin. Keväällä 2002 hankimme presidentti Kekkosen käytössä olleen veneen. Vene oli Kultarannassa (Naantali) vuosina 1965-68, jonka jälkeen Kekkosen piilopirtillä 1968-81. Nykyisin vene on nähtävänä Koskenkorvalla.

 

2004
Alkuvuodesta Jari Mäki OY hankki rekvisiitaksi liikkeensä puutarhaan aidon öljypumpun Texasista. Kesäkuussa yritys vietti 15-vuotisjuhlaansa konsertin merkeissä. Pihapiirissä järjestetty ilmaiskonsertti keräsi paikalle yli 1000 Mikko Alatalon, Kristiina Mäen, Mika Sundqvistin & Veli-Matti Järvenpään sekä Lauri Tähkä & Elonkerjuu-orkesterin kuulijaa.

 

2005
Tuontiautojen maahantuontikatsastukseen vaadittavat muutostyöt muiden huoltojen ja asennusten lisäksi ovat lisääntyneet entistä enemmän ja korjaamotilat jäivät ahtaiksi. Jari Mäki OY rakensi kesän 2005 aikana uuden, nykyaikaisemman korjaamon, jossa on huoltopaikka neljälle autolle kerrallaan. Myös henkilöstömäärä lisääntyi, ja tällä hetkellä Jarin ja Katariinan lisäksi yrityksessä työskentelee 3 henkilöä vakituisesti sekä 2 osa-aikaista työntekijää. Kesällä 2005 Jari Mäki OY hankki käyttöönsä kolmannen limusiinin, lähes 12 m pitkän Ford Excursionin, sekä syksyllä 2005 Hummer H2:n. Molemmat autot ovat muiden erikoisautojen tavoin vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin, kuten häät, syntymäpäivät, eläkkeellesiirtymiset ym.

 

2006
Edellisenä syksynä valmistuneeseen korjaamoon hankittiin uusimmat testilaitteet GM-, Ford- ja Chrysler-autoja varten. Yrityksellemme myönnettiin myös nopeusrajoittimien asennusluvat. Henkilöstömäärä lisääntyi jälleen, ja vuoden lopussa yritys työllisti omistajat mukaanlukien 6 vakituista ja 2 osa-aikaista työntekijää.

 

2007 

Jari Mäki Oy palkittiin Maakunnallisella Vuoden Yrittäjä -palkinnolla 

Maakunnallinen yrittäjäpalkinto on tunnustus ansiokkaasta ja tuloksia tuottavasta yrittämisestä. Palkinnon saajan menestyminen arvioidaan viiden viimeksi kuluneen vuoden ajalta ja myöntämisperusteena on muun muassa yrityksen taloudellinen kehitys ja liikevaihdon kasvu. Tuotekehitys ja tuotteiden omaperäisyys, sekä tuotteiden ja palveluiden laatu ovat vaikuttavia tekijöitä palkinnon saajaa valittaessa. Lisäksi yrityksen vaikutus työllistäjänä arvioidaan.

Jari Mäki Oy palkittiin Maakunnallisella Vuoden Yrittäjä -palkinnolla Seinäjoella järjestetyssä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa 12.10.2007. Palkinnon sai myös seinäjokinen Seinäjoen Urheilukeskus Oy.

Kuvassa vasemmalta yrittäjäpariskunta Katariina Tallgren-Mäki ja Jari Mäki, sekä Jukka ja Kauko Ojaniemi (Seinäjoen Urheilukeskus Oy).

 

2008
Tuotevalikoima on laajentunut mittavasti ja mm. amerikkalaisten lahjatavaroiden osuus tuotevalikoimasta on kasvanut. USA-autojen maahantuonti lisääntyi entisestään, mikä työllistää huoltokorjaamoa muutostöiden ja rekisteröintikatsastusten merkeissä.

USA-autojen varaosien ja varusteiden, sekä muun jenkkituotevalikoiman lisäksi Jari Mäki Oy on vuodesta 2008 lähtien maahantuonut Euroopasta mopoautoja ja niiden osia. Mopoautot tulivat osaksi yritystoimintaa Jarin ja Katariinan pojan, Tommi Mäen, kiinnostuksesta ja asiantuntemuksesta mopoautoja kohtaan. Käytettyjen mopoautojen maahantuonnin ja myynnin lisäksi valikoimaan kuuluvat yleisimmät huolto-osat, varaosat ja varusteet.

 

2009
Jari Mäki Oy laajensi USA-autoihin erikoistunutta korjaamoaan 200 neliöstä 400 neliöön. Samalla huoltokorjaamoon hankittiin 9-metriä pitkä erikoisvalmisteinen siltanosturi, mikä mahdollistaa entistä isompien ja pidempien autojen, kuten limusiinien nostamisen huollon yhteydessä.

Yritys valittiin Ilmajoen kunnan Vuoden Yrittäjäksi 2009 

Jari Mäki Oy palkittiin Ilmajoen kunnan Vuoden Yrittäjä -palkinnolla 21.11.2009. Palkinnon sai myös Ilmajoen Pyörä ja Urheilu. Kuvassa vasemmalta Ilmajoen yrittäjien puheenjohtaja Timo Tuomikoski, Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski, Oma Säästöpankin varatoimitusjohtaja Yrjö Koskimäki, yrittäjäpariskunta Jari Mäki ja Katariina Tallgren-Mäki, sekä Kari Ala-Honkola (Ilmajoen Pyörä ja Urheilu).

 

2010
Jari Mäki Oy palkitsi 11.12.2010 työntekijöitään Suomen Yrittäjien Ansioristeillä. 

Suomen Yrittäjien Ansioristi on yksityisen yrityksen hieno tapa palkita pitkäaikaiset työntekijät. Se on pysyvä tunnustus yksityisessä yrityksessä tehdystä työstä ja samalla kannustus tulevaan. Ansioristi annetaan saajalle rintamerkin ja kunniakirjan kera. Pronssinen Ansioristi myönnetään 5 vuoden, Hopeinen Ansioristi 10 vuoden ja Kultainen Ansioristi 20 vuoden palveluksesta.

Kultainen Ansioristi myönnettiin toimitusjohtaja Jari Mäelle, Hopeinen Ansioristi talouspäällikkö Katariina Tallgren-Mäelle ja Pronssiset Ansioristit varaosamyyjä Petri Ritolalle (toinen oikealta) sekä korjaamopäällikkö / ajoneuvomekaanikko Niko Hautamäelle (ensimmäinen oikealta).

Vuoden 2010 aikana Jari Mäki Oy:n miljööseen rakennettiin kantrityylinen Koskenkorva West Ranch, jossa on kesäaikana hevosia tai hiehoja.

 

2011
Vuonna 2011 yritys hankki käyttöönstä uuden Lincoln TownCar Limousinen vm. 2007. Auto tuli käyttöön kesäkaudelle 2012 palvelemaan hääpareja ja muita juhlijoita.

2013
Kesä 2013 toi tullessaan Kekkonen -oopperan Ilmajoen Musiikkijuhlille, ja siihen liittyvän "Kekkonen, Auto ja Vene" -näyttelyn yrityksemme tiloissa. Lisäksi kesän aikana yrityksemme tontti muuttui rakennustyömaaksi, sillä myymälän laajennustyömaa käynnistyy toukokuussa. Aiempi 150 m2:n myymälä laajeni 300 m2:llä, ja uusi myymälä valmistui syksyllä palvellen asiakkaita jopa 450 m2 suuruisena!

Myymälän laajennusosaan rakennettiin mm. lännentyylinen kantri- ja westerntuote osasto, ja USA-autojen varusteet, sekä mopoautojen osat saatiin entistä näyttävämmin esille.

 

2015

Yrityksemme pihapiirissä vietettiin 4.7.2015 Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivää 4th of July. Tapahtuma keräsi paikalle n. 2500 kävijää, mikä ylitti kaikki odotukset! Päivän avasi juhlapuheellaan toimitusjohtaja Jari Mäki yhdessä vuoden 2003 Miss Suomen Anna Strömbergin kanssa. Juhlan ohjelmasta vastasivat kantria ja rockia soittava Bar Bees sekä supersuosittu kantrirap-artisti Stig. Myös räppäri Kuningas Pähkinä nähtiin lavalla yhdessä Stigin kanssa. Kantrihenkisen silauksen päivään toivat kantritanssiesitykset. 

 

2016

Perheyrityksemme toinen omistaja, Katariina Tallgren-Mäki, menehtyi vaikean sairauden uuvuttamana 10.10.2016. Kiitämme lukuisista osanotoista, sekä myötätunnon osoituksista. 

 

2019

 

Yrityksemme työllistää 10 henkilöä asiakaspalvelu, myynti- korjaamotehtävissä. Vuosittaine

n liikevaihto on n. 2 miljoonaa euroa. Yrityksen toiminnassa ovat vahvasti mukana Jari Mäen lisäksi neljä Mäen lasta, Susanne, Marianne, Tommi ja Pauliina.

 

Perheyritys juhli 30-vuotista taivaltaan lauantaina 1.6.2019. Suuressa koko kansalle avoimessa ulkoilmakonsertissa luvassa joukko kotimaisia tähtiesiintyjiä. Lavalle nousivat Muumit, Elvis Tribute Show sekä Elonkerjuu.

 

30-vuotisjuhlan yhteydessä Jari Mäelle myönnettiin Suomen Yrittäjien Timanttinen Yrittäjäristi.

 

 

 

 

 

 

 

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA

Kirjautuminen

Kirjaudu sisään antamalla
tunnuksesi ja salasanasi.

› Uusi asiakas? Rekisteröidy tästä.
› Unohtuiko salasana?

Sulje sivuvalikko

 

Tilaa uutiskirje ›